1 gul lök
1 vitlöksklyfta
en klick Svenskt Smör
en stor bit rotselleri
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1 liter hönsbuljong
salt, peppar
100 g ädelost
färsk oregano eller timjan

 

1.    Finhacka lök och vitlök.
2.    Fräs det utan att det tar färg i en rejäl kastrull.
3.    Skala och tärna rotsellerin.
4.    Rör ned tärningarna i kastrullen.
5.    Tillsätt grädde och buljong.
6.    Koka soppan i ca 20 minuter tills tärningarna mjuknat.
7.    Mixa soppan slät med hjälp av stavmixer.
8.    Smaka av med salt och peppar och rör ned nästan all ost.
9.    Låt den smälta under omrörning.
10.  Dekorera med små buketter av färska örter och bitar av ost.

 

 

Sellerisoppa med ädelost
4 portioner