2 ägg
1/2 vaniljstång
1 dl strösocker
3 dl grädde
1 dl pistage mandel

GARNERING

1 apelsin
4 jordgubbar
citronmeliss

 

1.    Tvätta apelsinerna väl i varmt vatten.
2.    Riv skalet fint.
3.    Skala dem med kniv och skär ur klyftorna.
4.    Skilj gula från vitorna.
5.    Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
6.    Vispa samman gulor, vanilj, skal och socker så det blir vitt och pösigt.
7.    Vispa grädden styv.
8.    Vispa vitorna hårt.
9.    Hacka mandeln.
10.  Blanda samman äggkrämen med mandeln och grädden.
11.  Vänd till sist ner vitorna.
12.  Fördela semifredon i 4 glas och ställ i frysen.
13.  Garnera med apelsinklyfta, jordgubbe, lite mandel och meliss.

 

 

Semifredo med apelsin
4 portioner