olivolja
1 st zucchini
2 st morötter
0,5 st purjolök
1 st röd paprika
1 st fänkål
1/4 st savoykålshuvud
8 st potatisar
2 klyfta(or) vitlök
0,5 paket saffran
2 msk tomatpuré
12 dl vatten
5 msk flytande skaldjursfond
100 g musslor
100 g kräftstjärtar
1 paket torskblock
1 st citron

 

1.    Skär ner zucchinin, paprikan och fänkålen i mindre bitar.
2.    Strimla kålen och purjolöken.
3.    Skala potatisen och morötterna.
4.    Dela ner dem i lika stora bitar som grönsakerna.
5.    Sätt på en rymlig gryta på spisen.
6.    Bryn tomatpurén i lite olivolja.
7.    Häll i grönsakerna, potatisen och saffranen.
8.    Låt det fräsa i oljan i ett par minuter.
9.    Häll i vattnet och buljongen.
10.  Låt det koka tills grönsakerna och potatisen känns mjuka.
11.  Och soppan smakar bra ( 20-25 minuter).
12.  Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
13.  Dela den tinade torsken i stora tärningar.
14.  Lägg i torsken, musslorna och kräftstjärtarna.
15.  Stäng av plattan och låt det hela stå och dra i 10 minuter på eftervärmen.

 

 

Skaldjurssoppa med saffran
4 portioner