400 g ren- eller älgfärs
1 stor gul lök
2 msk flytande matfett
300 g färska champinjoner
2 dl vatten
1 msk konc flytande Oxbuljong
2 morötter, skurna i sneda bitar.
4 dl potatis, tärnad
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk kinesisk soja
½ dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
3/4 tsk t
1 krm rosmarin

 

1.    Skala och hacka löken grovt.
2.    Bryn färs och lök i matfettet i en stekpanna.
3.    Lägg över i en gryta.
4.    Dela champinjonerna i fjärdedelar och bryn dem i matfett.
5.    Blanda ner dem i grytan.
6.    Späd med vatten och buljong.
7.    Tillsätt grädde, soja och crème fraiche, salt, peppar, smulad timjan och rosmarin.
8.    Blanda ner morötter och potatis.
9.    Låt grytan koka upp och låt småkoka under lock ca 15 minuter.
10.  Smaka av grytan med ev. salt och mer kryddor.
11.  Servera med en fräsch sallad och bröd.

 

 

Skogshuggargryta
4-6 portioner