1 dl hasselnötter fin hackade (malda)
4 stora äggvitor
2 dl strösocker
50 g marsanpulver kallvispad

Fyllning

2 dl vispgrädde
3 dl smultron

 

1.    Sätt ugnen på 200 grader.
2.    Vispa vitorna till ett hårt och fast skum.
3.    Vispa ned sockret, lite i taget.
4.    Vänd i nötterna (spara lite att strö över) och marsan pulvret
5.    Bred ut smeten på en bakplåts klädd långpanna.
6.    Strö på resten av nötterna.
7.    Grädda i ca 15 min i nedre delen av ugnen.
8.    Låt den vila några minuter innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper.
9.    Vänta ca 10 min innan gräddningspappret dras av.
10.  Vispa grädden hårt.
11.  Bred på grädden på marängen, strö på smultronen.
12.  Rulla ihop från långsidan.
13.  Ät och njut.

 

 

Smultronstubbe
8-10 bitar