2 medelstora potatisar
1 stor schalottenlök
1-2 vitlöksklyftor
3 msk konc grönsksfond
8 dl vatten
1 dl torr sherry
1 paket frysta ärtor 250 g
10-12 basilika blad
1 dl creme fraiche
§-1 tsk salt
§ krm cayenpeppar

garnering

150 g skalade räkor

 

1.    Skala och skär potatisen i mindre bitar.
2.    Koka upp vatten, fond och sherry.
3.    Skala och skär löken och vitlöken i skivor.
4.    Lägg i potatis och lök .
5.    Koka tills de blir lagom mjuka.
6.    Tillsätt ärtorna, låt koka 1-2 minuter.
7.    Sila ifrån vätskan i en bunke.
8.    Häll hälften av vätskan i matberedaren.
9.    Kör med lök o potatiskoket,creme fraiche och basilika.
10.  Ska bli en slät pure.
11.  Slå upp den i en bunke.
12.  Späd med resterande av buljongen.
13.  Smaka av med salt och peppar.
14.  Ställ den kallt till servwering.
15.  Servera med räkorna.

 

 

Kall sommarsoppa med räkor
4 portioner