100 g rotselleri
125 g kålrot
125 g morötter
1 purjolök
1-2 msk smör
7 dl grönsaksbuljong
2 msk persilja finhackad
1 tsk timjan
2 msk mjöl
5 dl mjölk
salt, svartpeppar

 

1.    Skala sellerin, kålroten och morötterna.
2.    Skär dem i tärningar.
3.    Skölj och strimla purjon.
4.    Fräs rotfrukterna och purjon i smör i en kastrull.
5.    Tillsätt buljongen.
6.    Låt koka på svag värme under lock ca 25 min.
7.    Rotfrukterna ska bli mjuka.
8.    Tillsätt persilja och timjan.
9.    Rör ut mjölet i lite av mjölken.
10.  Vispa ner redningen och resten av mjölken.
11.  Låt soppan koka i 5 min.
12.  Smaka av med salt och peppar.
13.  Servera.

 

 

Soppa på rotfrukter
4 portioner