400g lättrökt renkött (souvas)

Svampsås
1 burk trattkantareller (190g) eller
20g torkade trattkantareller
1 liten purjolök
1 msk margarin eller smör
2 dl crème fraiche
salt, vitpeppar

 

1.    Börja med såsen.
2.    Hacka svampen.
3.    Skölj och strimla purjolöken.
4.    Fräs allt i matfett i en stekpanna.
5.    Rör ner crème fraiche och låt såsen puttra samman.
6.    Smaka av med salt och peppar.
7.    Skär köttet, som gärna kan vara lite fryst, i tunna skivor.
8.    Fräs det hastigt i en torr stekpanna eller grilla skivorna.
9.    Köttet skall vara genomvarmt.
10.  Servera det tillsammans med såsen och kokt mandelpotatis.
11.  Skivad kiwi eller annan exotisk frukt.

 

 

Souvas (Ren) med svampsås
4 portioner