900 g tunt skivat renskav (Suovas)
50 g smör
5 st lagerblad
5 st enbär
salt, peppar
300 g skogssvamp
1 st skivad gul lök
1 st skivad rödlök
2 st skivade morötter
1 st skivad purjolök
100 g skalade och lättkokta
jordärtskockor
400 g rostad mandelpotatis

 

1.    Börja med hjortron kompotten.
2.    Blanda hjortron, honung och salvia och låt stå tills det andra är klart.
3.    Bryn renköttet i en gjutjärnspanna med lagerblad, enbär, salt och peppar. Tillsätt alla grönsaker och potatis.
4.    Stek tills allt blivit klart och varmt.
5.    Avsluta med den skivade purjolöken, salta och peppra.
6.    Servera med hjortronkompotten.
7.    

 

 

Souvaspanna med skogssvamp
4 port