Deg:
75 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kesella (10 %)
2 krm salt
Äggstanning:
2 dl mjölk
2 ägg
2 krm salt
1 krm peppar
1 dl mild, riven ost
1 dl västerbottenost
Fyllning:
200 g kokt sparris
1 ask körsbärstomater,
halverade (200 g)
Tillbehör:
sallad

 

1.    Sätt ugnen på 200°.
2.    Kör degens ingredienser i matberedare eller nyp ihop dem förhand.
3.    Tryck ut pajen i en pajform ca 26 cm i diameter.
4.    Nagga degen och ställ formen kallt 15 minuter.
5.    Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
6.    Dela sparrisen i 1 cm stora bitar.
7.    Förgrädda pajskalet 10-15 minuter.
8.    Lägg i sparrisen, tomaterna och häll över äggstanningen.
9.    Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter eller tills äggsmeten stannat.
10.  Servera med en sallad till.
11.  

 

 

Sparris- och tomatpaj
4 portioner