Strutsfilé 500,0 gram
Smör el. margarin
Salt & peppar

Sås
Grädde 2,0 dl
Viltfond (konc) 1,5 msk
eller buljongtärning 1,0 styck
Drambuie 10,0 cl
Matlagningsmjöl

Tillbehör:
Potatis 0,8 kilo
Blandsallat

 

1.    Sätt ugnen på 180 grader.
2.    Salta och peppra strutsfiléerna.
3.    Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme.
4.    Stek strutsfiléerna 2-3 min på vardera sidan.
5.    Sätt sedan in köttet i ugnen i 5-10 min.
6.    Ta ut köttet och låt det vila i 15 min.
7.    Under tiden: Skala och grovriv potatis.
8.    Stek rösti i upphettat matfett på medelhög värme.
9.    Tills de har en gyllenbrun färg.
10.  Häll drambuie i en kastrull och koka upp.
11.  Tillsätt grädde, fond och sänk till medellåg värme, låt sjuda 5-10 min.
12.  Smaka av med salt och peppar och ev. lite steksky.
13.  Önskas lite tjockare sås, tillsätt under omröring lite matlagningsmjöl.
14.  Servera med rösti, sås och en sallad till.

 

 

Strutsfilé med Drambuiesås
4 portioner