FYLLNING

1 1/2 liter blandsvamp
1 gul lök
2 msk smör
1 tsk salt
peppar
1 krm socker
2 msk mjöl
100 g jordärtskockor
100 g rotselleri
2 1/2 dl grädde

PANNKAKA

1 1/2 dl vatten
1 dl grädde
1 1/2 dl mjöl
2 krm salt
4 ägg
1 dl finklippt persilja

 

1.    Rensa och skär svampen i bitar.
2.    Skala och finhacka löken.
3.    Lägg svampen i en stor stekpanna och låt vätskan koka bort.
4.    Fräs svamp och lök i smör på svag värme i 15 minuter.
5.    Krydda med salt, peppar och socker.
6.    Rör ned mjölet.
7.    Ansa och skär kockor och selleri i små tärningar.
8.    Tillsätt rötter och grädde.
9.    Låt fyllningen koka ihop på svag värme i ca 10 minuter.
10.  Smaka av och krydda ev mer.
11.  Håll den varm.
12.  Sätt ugnen på 200 grader.
13.  Koka upp vatten, grädde och smör i en kastrull.
14.  Tillsätt mjölet.
15.  Rör tills smeten släpper från botten.
16.  Ta av från värmen.
17.  Tillsätt äggen ett i taget.
18.  rör kraftigt mellan varje.
19.  Bred ut smeten i en långpanna.
20.  grädda i nedre delen i 15 - 20 minuter.
21.  Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper.
22.  Bred på fyllningen, strö på persiljan och rulla ihop som en rulltårta.
23.  Servera rullen varm med en sallad till.

 

 

Svamprulle
4 - 6 portioner