600 g torskfilé
2 msk smör
1 st gul lök
½ st purjolök
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
5 dl fiskfond eller -buljong
2 dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
2 krm saffran eller gurkmeja
3 st mogna tomater, skalade och grovhackade
Lite gräslök och persilja

 

1.    Fräs löken i smör.
2.    Tillsätt purjolök, pressad vitlök, tomatpuré, salt och fond.
3.    Koka i c:a 5 min.
4.    Häll i grädde, vin och lite saffran.
5.    Låt småkoka.
6.    Tillsätt fisken skuren i bitar och tomaterna.
7.    Låt sjuda och smaka av.
8.    Strö över gräslök och persilja.
9.    Servera gärna med ett gott bröd till.
10.  

 

 

Svensk gul fisksoppa
4 portioner