2 l trattkantareller
2 tsk salt/l vatten

Lag

2 dl ättiksspri 12%
3 dl svampspad
2 ½ dl socker
1 tsk vitpepparkorn
2 tsk gula senapsfrön
riven muskot
1 bit färsk ingefära
3-4 kryddnejlikor

 

1.    Lägg den rensade svampen i en stor kastrull.
2.    Häll på vatten så det täcker till hälften ( mät upp).
3.    Tillsätt salt.
4.    Sjud i ca 8 minuter.
5.    Sila av spadet och spar 3 dl till lagen.
6.    Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull.
7.    Låt det koka upp.
8.    Lägg i svampen och sjud i 5 minuter.
9.    Ta upp svampen.
10.  Fördela den i rena varma burkar.
11.  Koka upp lagen.
12.  Skumma väl.
13.  Häll lagen över svampen.
14.  Sätt på lock.
15.  Förvara dem svalt.

 

 

Syltade trattkantareller
2 burkar passar till vilt