5 dl mjölk
4 dl havregryn
2 tsk salt
1 msk ljus sirap
150 gram smör
25 gram jäst
8-9 dl vetemjöl

 

1.    Värm mjölken till 50 grader.
2.    Tillsätt havregryn, salt och sirap.
3.    Låt stå och svälla i 20 min.
4.    Smält matfettet och rör ner i mjölkblandningen.
5.    Smula ner jästen och rör till den löst sig.
6.    Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig.
7.    Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
8.    Ta upp degen på bakbordet och dela den i lika stora bitar.
9.    Gör runda bullar som sedan plattas ut.
10.  Nagga kakorna och låt dom jäsa under bakduk ca 30 min.
11.  Sätt ugnen på 225 grader.
12.  Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
13.  Låt svalna under bakduk.

 

 

Tekakor
ca12-14 st