2st tjäderbröst 600800 gr
120gr gravad lax i skivor
8stenbär,finhackade
2mskmatolja
1mskmargarin
salt, peppar

Murkelsås
200 gr konserverade murklor
1 liten schalottenlök
1 msk margarin
1 msk vetemjöl
4-5 dl grädde
1 msk gelé
salt, peppar

 

1.    Ta ur brösten från fågelskrovet.
2.    Befria dem från ev skinn.
3.    Gör en ficka i sidan på den tjocka delen av bröstet med en vass kniv.
4.    Skär laxen i skivor och fyll fickan med lax och enbär.
5.    Tillslut med tandpetare.
6.    Bryn bröstet på hög värme i en järngryta i olja och margarin.
7.    Bräsera brösten färdigt i en gryta på spisen eller i ugn.
8.    Hacka de urkramade murklorna och finhacka löken.
9.    Tillsätt margarin i grytan.
10.  Bryn murklor och lök på hög värme.
11.  Sänk sedan värmen och pudra över mjölet, sautera.
12.  Slå på av den uppkokta grädden, lite i taget koka till en lagom tjock sås.
13.  Smaksätt med gelé, salt och peppar.

 

 

Tjäderbröst fyllda med lax
4 portioner