1 Tjädertupp
salt
peppar
2 msk smör
soja
buljong
röd vinbärsgelé
grädde

 

1.    Krydda, bind ihop och bryn tjädern.
2.    Låt den puttra i gryta tills den känns mör.
3.    Vänd den några gånger och späd med buljong.
4.    Tillsätt några droppar soja så får fågeln fin färg.
5.    Ta upp tjädern när den är klar och skär ut köttet vid bröstbenet.
6.    Linda lite folie om lårbenet längst ner. Skär upp resten av köttet.
7.    Sila skyn och blanda en del av skyn med lite röd vinbärsgelé.
8.    Lägg bröstbenet på ett fat.
9.    Skär upp bröstköttet och lägg tillbaka på bröstbenet.
10.  Garnera med frysta vinbär och röd vinbärsgelé.
11.  Pensla fågeln med sky- och geléblandningen.
12.  Red av resten av skyn med lite grädde.
13.  Servera med kokt potatis och grönsaker.

 

 

Tjädertupp i vinbärsgelé
6 portioner