1-1,5 kg benfri älgstek

Marinad:
1 ½ dl soja
½ dl vinäger
3 msk honung
4 krossade vitlöksklyftor
½ msk grovt krossad svartpeppar
1 msk örtkryddor
(timjan, oregano, dragon)

 

1.    Lägg det frysta köttet i en ugnssäker form.
2.    Sätt in den nederst i ugn på 75oC i ca. 10-12 timmar..
3.    En köttermometer kan stickas in i köttet efter ca 3 timmar.
4.    När termometern visar 60 oC är köttet rosa inuti.
5.    Blanda marinaden.
6.    Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar och häll i marinaden.
7.    Sug ut luft och förslut ordentligt.
8.    Låt marineras i kylen i 2 dygn.
9.    Vänd då och då

 

 

Tjälknöl med honung
6-8 portioner