1 l nässlor
1 knippe salladslök
50 g smör
1 tsk mjöl
3 dl grädde
salt, peppar
4 skivor vitt bröd
4 skivor rökt lax
200 g skalade räkor
1 citron
färsk basilika

 

1.    Rensa och skölj nässlorna.
2.    Skiva löken fint.
3.    Smält smöret i en vid panna.
4.    Fräs nässlor och lök på svag värme tills de mjuknat.
5.    Strö på mjölet.
6.    Rör om.
7.    Tillsätt grädden i omgångar.
8.    Koka ihop till en tjock stuvning.
9.    Salta och peppra.
10.  Kantskär brödet och rosta det.
11.  Lägg på fyra tallrikar.
12.  Fördela stuvningen ovanpå.
13.  Servera med lax och räkor, citron och basilka.

 

 

Toast med stuvade nässlor och rökt lax
4 portioner