Pajdeg
3dl v-mjöl
150 gram smör
2 msk vatten

Fyllning.
8-10 körsbärstomater
150 gram tärnat bacon
1 gul lök

Äggstanning.
3 ägg
3 dl v-grädde
1 1/2 dl riven lagrad ost
0,5 gram saffran
1 tsk salt
1 krm peppar

 

1.    Sätt ugnen på 225 grader.
2.    Arbeta ihop mjöl och smör till en smulig massa.
3.    Tillsätt vattnet och fös ihop till en deg.
4.    Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 min.
5.    Tryck eller kavla ut degen i en smord 24 cm pajform.
6.    Nagga botten.
7.    Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
8.    Halvera tomaterna och fördela i formen.
9.    Skala och finhacka löken, fördela den i formen.
10.  Lägg baconet ovanpå.
11.  Vispa samman äggstanningen och häll den över pajen.
12.  Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills den stannat.
13.  Servera pajen varm eller kall med en god sallad till.

 

 

Tomat och bacon paj
8 bitar