Pajdeg
4 dl mjöl
150 g smör
4 msk vatten

Fyllning
300 g fryst broccoli
½ purjolök
300 g körsbärstomater
2 dl riven ost
4 ägg
3 dl mjölk
salt, peppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika

 

1.    Hacka ihop mjöl, smör och vatten.
2.    Arbeta ihop till en deg.
3.    Kavla ut och lägg i en pajform.
4.    Nagga och låt stå kallt i 30 minuter.
5.    Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.
6.    Koka broccolin enl anvisning på paketet.
7.    Låt den rinna av.
8.    Strimla purjon och dela tomaterna.
9.    Strö osten i pajskalet.
10.  Lägg i broccoli, purjo och tomater.
11.  Vispa ihop ägg mjölk och kryddor.
12.  Häll blandningen i pajskalet.
13.  Grädda i 225 grader i ca 45 minuter.

 

 

Tomat och broccolipaj
4 portioner