Smördeg, 5-6 plattor
Gelé och vaniljcrème,
3 dl vispgrädde, blandad med vaniljcrème

Vaniljcrème

2 dl mjölk
2 äggulor
1,5 msk strösocker
2 tsk potatismjöl
1 vaniljstång

 

1.    Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull.
2.    Låt blandningen sjuda upp och tjockna under oavbruten vispning.
3.    När crèmen kallnat tas vaniljstången upp och grädden blandas i.
4.    Kavla ut degen tunt på ett smörpapper och skär ut bottnar efter en tallrik eller dylikt.
5.    Nagga dem väl och pensla dem lätt med vatten och strö på lite socker.
6.    Grädda dem ljusbruna i 250 grader.
7.    Garnera en botten med ett pappersmönster och pudra över florsocker.
8.    Tag bort mönstret och fyll med gelé.
9.    Lägg samman bottnarna med omväxlande crème och gelé.
10.  Placera den garnerade bottnen överst.

 

 

Tusenbladstårta
8 bitar