100 g smör
2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl gräddfil
250 g rabarber
50 g smör
1/2 dl socker

 

1.    Rör smör och socker vitt och pösigt.
2.    Tillsätt äggen, ett i taget.
3.    Rör ytterligare en stund.
4.    Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
5.    Vänd hastigt ner i smeten.
6.    Vänd ner gräddfilen.
7.    Skär rabarbern i mindre bitar.
8.    Smält smöret och blanda med sockret.
9.    Blanda ner rabarber och rör om.
10.  Klä en tårt form med bakplåtspapper.
11.  Bottna formen med rabarber blandningen.
12.  Klicka smeten ovanpå.
13.  Grädda i 175 grader ca 60 minuter.
14.  Servera med en klick vaniljsås.

 

 

Upp och ner kaka
ca 10 bitar