1 vaniljstång
4 äggulor
1 ½ dl florsocker
3 dl grädde

MARÄNG

2 äggvitor
1 ½ dl socker
1 droppe ättikssprit

HALLONSÅS

250 g hallon
florsocker

DEKOR

kiwi

 

1.    Dela vaniljstången på längden.
2.    Skrapa ur innehållet i en bunke.
3.    Tillsätt äggulor och florsocker.
4.    Ställ i hett vattenbad.
5.    Vispa vitt och fluffigt.
6.    Ta bort från värmen.
7.    Vispa tills blandningen svalnat.
8.    Vispa grädden till styvt skum.
9.    Vänd ner i blandningen.
10.  Häll i en vatten sköljd form.
11.  Ställ i frysen minst 6 timmar.
12.  Vispa vitorna o sockret med ättikan till hårt skum.
13.  Häll i sprispåse.
14.  Spritsa ut 5 klickar på bakplåtspapper.
15.  Grädda i 100 grader ca 45 minuter.
16.  Ska släppa från pappret.
17.  Kör hallonen i mixer.
18.  Smaka av med sockret.
19.  Sila bort kärnorna med en tråd sil.
20.  Lägg marängerna på tallrikar.
21.  Skär en skiva parfait o lägg ovanpå.
22.  Riongla såsen runt om.
23.  Garnera med kiwi.

 

 

Vaniljparfait med maräng
4 - 5 portioner