1 kg malt nötkött
1 kg malt fläskkött
1 paket bacon
8-10 msk mortlad trattkantarell
3 st finhackade gula lökar
2 msk salt
1 msk socker
2 tsk mald vit- eller svart peppar
2 tsk oregano
7-10 dl vatten
5-6 m fjälster
bommulssnöre

 

1.    Lägg fjälstret i kallt vatten över natten.
2.    Mal köttet på alla 3 skivorna.
3.    Hacka löken.
4.    Blanda ner alla kryddor i färsen.
5.    Häll i ett par dl vatten och blanda färsen med kryddorna.
6.    Ställ kallt över natten.
7.    Stek ett litet smakprov av färsen, krydda mer om det behövs.
8.    Häll i vatten under blandning till rätt lös smet.
9.    Spola ur fjälstret med kallt vatten.
10.  Trä upp fjälstret på korvhornet,kör ut smet precis så det syns.
11.  Knyt åt med snöre.
12.  Stoppa korvarna, knyt av vid lagom längd, lämna ca 1 cm till nästa korv.
13.  Sjud dom när du har stoppat alla i ca 25-30 min.
14.  Ät och njut med potatismos.
15.  Låt resten kallna innan paketering, frys in.
16.  Efter upptining sjuddom stek eller grilla korvarna.

 

 

Vaplanskorv
ca 20 st