4 kokta havskräftor
500 g räkor med skal
4 potatisar
1 gul lök
0,5 g saffran
8 dl fiskbuljong
400 g fiskfilé, tex torsk, lax eller hälften lax hälften vit fisk.
400 g musslor med skal (frysta)
100 g gröna bönor
8 minitomater

 

1.    Skala räkor o potatis.
2.    Halvera potatisarna.
3.    Finhacka löken o fräs den tillsammans med saffran i en gryta.
4.    Späd med buljongen.
5.    Lägg i potatisen o koka den knappt mjuk.
6.    Ta upp den.
7.    Skär fisken i stora bitar o sjud sakta ca 5 minuter.
8.    Ta upp den o håll den varm.
9.    Lägg i musslor o bönor o låt sjuda 3-4 minuter.
10.  Pricka tomaterna, lägg i dem o sjud ytterligare 2 minuter.
11.  Fördela räkorna på djupa tallrikar.
12.  Lägg på potatis, fisk, musslor, tomater o bönor.
13.  Toppa med en havskräfta o sila över buljongen.
14.  Servera med ett gott bröd o aioli.

 

 

Västkustsoppa
4 portioner