ca 600 g hjortfärs
1 ägg
1 äggula
3 kokta potatisar mosade
4-5 schalottenlökar finhackade
1 msk vanlig senap
2-3 tsk potatismjöl
1 tsk salt rågad
peppar
soja
vatten

Svampsås

½ l svamp
smör
3dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
salt, peppar

 

1.    Blanda en smidig färs.
2.    Forma till biffar 10-12 st.
3.    Stek dem fint i smör.
4.    Efterstek några minuter.
5.    Vänd och ös med skyn.
6.    Fräs ur pannan med lite vatten och soja.
7.    Blandas ner i såsen sen.
8.    Smörfräs svampen.
9.    Tillsätt grädde, buljongtärning, lite salt och peppar.
10.  Puttra ihop i ca 15 minuter.
11.  Smaka av.
12.  Servera med kokt potatis.

 

 

Vilda biffar
4 portioner