250 gr gul lök
smör att steka i
250 gr färska champinjoner
1/2 kilo älgfilé
2,5 dl créme fraiche
1/2 msk matlagningssenap
1/2 tsk svartpeppar
salt

 

1.    Skiva löken i tunna ringar.
2.    Stek dem mjuka i smör och ställ åt sidan.
3.    Skiva även champinjonerna.
4.    Stek i smör och ställ åt sidan.
5.    Skär köttet i 1 centimeter tjocka skivor.
6.    Som sedan skärs 0,5-1 centimeter breda strimlor.
7.    Stek köttstrimlorna i smör och lägg åt sidan.
8.    Koka ur stekpannan med lite vatten.
9.    Tillsätt créme fraiche, senap, peppar och salt.
10.  Rör om.
11.  Blanda ner övriga ingredienser och värm.
12.  Bakad potatis passar bra till.

 

 

Vildstroganoff
4 portioner