800g vildsvinsinnanlår
2 lökar
2 morötter
2 stjälkar selleri
olivolja
1 kvist rosmarin
6,25 dl rödvin
1 liten hackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 hackad chili
200g skållade, passerade tomater
buljong
salt och peppar

 

1.    Skär lök, morötter och selleri i små bitar och fräs i olivolja.
2.    Lägg köttet i en stekgryta med lock.
3.    Tillsätt de frästa grönsakerna, rosmarin och rödvin.
4.    Låt köttet stå svalt och dra i marinaden ca. 12 timmar.
5.    Fräs lök, vitlök och chili i en aning olivolja i en stekgryta.
6.    Lägg köttet i en ugnfast form.
7.    Häll på marinaden, lök, vitlök och chili.
8.    Sätt in i ugn på 175oC ca 1 timme.
9.    Eller tills köttet visar en innetemperatur på ca. 65oC.
10.  Späd med buljong under tiden om det behövs.
11.  Ta ut köttet när det är färdigt och varmhåll.
12.  Häll 1 1/2 dl hett vatten samt vätskan från ugnsformen i en kastrull.
13.  Koka ihop såsen.
14.  Smaka av med salt och peppar.
15.  Skär upp vildsvinet i tunna skivor.
16.  Servera med såsen, de frästa grönsakerna och klyftpotatis.

 

 

Vildsvinsinnanlår
4 portioner