1,5 kg vildsvinskarré med ben
salt, svartpeppar
2 krm paprikapulver
12-14 potatisar (ca. 1 kg)
5-6 gula lökar
2 hela vitlökar
2 squash
1 aubergine
saft av ½ - 1 citron
2-3 msk olivolja
12 cocktailtomater
kvistar av färsk timjan

 

1.    Börja med att sätt på ugnen på 175 grader.
2.    Skär snitt i köttet så att kryddorna kan tränga in.
3.    Blanda salt, peppar och paprikapulver.
4.    Gnid in köttet med kryddorna och lägg det på ett ugnssäkert fat.
5.    Stick i en ugnstermometer mitt i köttet.
6.    (Innetemp. skall visa 65 grader när ni tar ut det.)
7.    Stek köttet ca. 1 timme.
8.    Skala och skär potatis i klyftor.
9.    Skala och skär löken i skivor.
10.  Skala vitlöksklyftorna.
11.  Skär bort fästena på squash och aubergine, skär dem sedan i skivor.
12.  Ta ut fatet ur ugnen.
13.  Lägg på potatis, lök, vitlök, squash och aubergine runt om köttet.
14.  Häll citronsaft och olja över, stek ytterligare 30-40 minuter i ugnen.
15.  Sista 5 minuterna, lägg cocktailtomaterna i halvor ovanpå grönsakerna.
16.  Ta ut köttet och låt vila 10-15 minuter under aluminiumfolie.
17.  Skär upp köttet och strö över timjan och servera gärna en rödvinssky till.

 

 

Vildsvinskarré me provensalska grönsaker
6 portioner