800 gr vildsvinsgrytbitar.
1 dl olivolja
salt, peppar
100gr katrinplommon, kärnfria
0,5 dl russin. 0,5 dl vatten
30 gr torkat apelsinskal
1 st gul lök
1 tsk rosmarin eller ½ tsk torkad
margarin
2 msk pinjenötter

Marinad
5 dl fylligt rött vin
1 dl rödvinsvinäger
1 gul lök, 1 morot, 1 selleristjälk.
1 lagerblad, 0,5 tsk torkad timjan
0,5 tsk peppar. 0,5 tsk salt
2 kryddnejlikor, 1 tsk socker

 

1.    Koka vinet och vinägern.
2.    Dela och lägg i morot, selleri tillsammans med kryddor, socker och salt.
3.    Koka 5 min under lock.
4.    Låt svalna.
5.    Lägg vidsvinsgrytbitarna i marinaden.
6.    Låt stå över natten i kylskåpet.
7.    Tag upp grytbitarna och bryn dem runt om.
8.    Krydda med salt och peppar.
9.    Lägg köttet i en rymlig kastrull och häll på hälften av marinaden.
10.  Låt sjuda i 1,5 tima.
11.  Lägg katrinplommon i den resterande marinaden.
12.  Blötlägg russinen i vatten.
13.  Fräs löken i matfett.
14.  Tillsätt katrinplommonen, russinen, apelsinskalen och rosmarinen.
15.  Krydda med peppar.
16.  Häll allt i grytan tillsammans med resterande marinad.
17.  Låt det sjuda i ytterligare 10 minuter.
18.  Smaka av med salt och peppar.
19.  Strö över pinjenötter vid servering.

 

 

Vildsvinsragu
4 portioner