ca. 2 kg (benfri) vildsvinsstek
1 dl rosmarinblad
smör
salt, svartpeppar
2-3 dl viltbuljong

 

1.    Hacka rosmarinbladen grovt och fördela det mesta över köttet.
2.    Klicka på smör och krydda med svartpeppar.
3.    Klappa in resterande rosmarinhacket över steken.
4.    Bryn steken runt om i en stekgryta.
5.    Salta om buljongen är osaltad.
6.    Häll på buljongen och lägg i några rosmarinkvistar.
7.    Sätt på locket, sänk värmen och låt puttra.
8.    Sätt i en köttermometer.
9.    Ta bort steken från spisen när steken visar en innetemp på 63oC.
10.  Låt köttet vila under folie ca.15 minuter.
11.  Såsen:
12.  Sila skyn.
13.  Häll tillbaka i grytan.
14.  Koka ihop till ca. 4 dl om det behövs.
15.  Tillsätt grädde, vispa och låt koka ihop.
16.  Sänk värmen, rör ner calvados och smaka av med lite socker.
17.  Låt såsen puttra vidare ett par minuter.
18.  

 

 

Vildsvinsstek med calvadossås
10 portioner