400 g grytbitar av rådjur
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 oxbuljongtärning
2 dl hett vatten
1-2 msk mjöl
1 dl rött vin
1 morot i bitar
5 delade schalottenlökar
100 g champinjoner skivade
1 msk rönnbärsgelé
1 1/2 dl grädde

 

1.    Puttsa köttet och skär det i små bitar.
2.    Fräs i omgångar.
3.    Lägg över i stekgryta.
4.    Salta och peppra.
5.    Lös upp buljongtärningen i vattnet.
6.    Pudra mjöl över köttet.
7.    Häll på buljongen.
8.    Koka upp och häll på vin.
9.    Lägg i morotsbitar och lök.
10.  Stek champinjonerna lätt gyllenbruna i smör.
11.  Tillsätt dem och gädden när grytan kokat i 30 minuter.
12.  Koka ytterligare 5 minuter.
13.  Smaka av med gelén
14.  Servera med ris broccoli och gelé.

 

 

Viltgryta med champinjoner
4 portioner