8 skivor innanlår av älg
8 baconskivor
8 tunna äppelklyftor
2 tsk riven färsk ingefära
2 msk Smör
salt, svartpeppar
2 dl torr cider
1 dl vatten
2 msk viltfond

Sås

2 1/2 dl steksky
2 dl Crème Fraiche
1 msk vetemjöl
1 -1 1/2 msk soja
ca 1 tsk riven färsk ingefära
salt, svartpeppar

 

1.    Banka ut köttet så att skivorna blir tunna.
2.    Lägg på bacon och äppelklyftor.
3.    Strö över riven ingefära.
4.    Rulla ihop köttskivorna.
5.    Fäst med tandpetare.
6.    Bryn ruladerna i smör.
7.    Salta och peppra.
8.    Lägg över i en gryta.
9.    Tillsätt cider, vatten och viltfond.
10.  Stek på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 30 min.
11.  Sila stekskyn i en kastrull.
12.  Häll i crème fraiche.
13.  Koka några minuter.
14.  Red av såsen med mjöl utrört i lite vatten.
15.  Låt koka 5 min.
16.  Smaksätt såsen med soja, ingefära, saltoch peppar.
17.  Servera rulladerna med sås, kokt potatis och grönsaker.

 

 

Viltrullader i cidersås
4 portioner