ca 500 g ren eller älgskav
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 dl purjolök finskuren
3 msk finhackad ingefära
2 dl vitt vin
2 dl grädde
2 msk maizenaredning
1/2 dl finhackad persilja
2 msk japansk soja
1 dl hela lingon

 

1.    Bryn det halvtinade köttet i omgångar.
2.    Lägg över i serveringsgrytan.
3.    Salta och peppra.
4.    Stek purjo och ingefära några minuter i olivolja.
5.    Lägg över i grytan.
6.    Häll på vin och grädde.
7.    Koka upp.
8.    Red av med mazenaredningen till lagom konsistens.
9.    Tillsätt soja och persilja.
10.  Smaka av.
11.  Strö över lingonen vid servering.
12.  Bjud stekt tärnad potatis till.

 

 

Viltskav med ingefära
4 portioner