ca 500 g viltskav
1 liten purjolök
2 små morötter
200 g blandsvamp
salt, peppar
viltkrydda
2-3 dl grädde
ca 1 dl vatten
2 msk viltfond
75-100 g ädelost
hackad persilja
½ dl lingon

 

1.    Skiva purjo och morötter.
2.    Hetta upp smör och lite olja i en gryta.
3.    Fräs grönsakerna och svampen.
4.    Tillsätt skaven och forsätt fräsa ett par minuter.
5.    Krydda med salt, peppar och viltkrydda.
6.    Tilsätt grädde, vatten och fond.
7.    Smula ner osten.
8.    Låt det sjuda till lagom konsistens.
9.    Blanda försiktigt i lingonen.
10.  Smaka av.
11.  Strö på persiljan.
12.  Servera genast med ris, eller pasta.

 

 

Viltskavs gryta
4 portioner