Pajdeg
3 dl mjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning
150 g grönkål
75 g salami
1/2 dl svarta oliver
250 g kesella
1 dl mjölk
4 ägg
salt, peppar

Garnering
1 msk pinjenötter
25 g valnötter

 

1.    Hacka ihop mjöl, smör och vatten.
2.    Arbeta till en deg.
3.    Kavla ut och lägg i en pajform.
4.    Nagga och låt stå kallt i 30 minuter.
5.    Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.
6.    Ta bort grova delar av grönkålen.
7.    Förväll hastigt i kokande vatten.
8.    Låt rinna av.
9.    Strimla salamin.
10.  Lägg grönkål, salami och oliver i pajskalet.
11.  Vispa ihop kesella, mjölk, ägg, salt och peppar.
12.  Häll det i skalet.
13.  Grädda i 225 grader i ca 45 minuter.
14.  Strö över nötter vid servering.

 

 

Vinterpaj med grönkål
4 portioner