200 g vit choklad
6 dl vispgrädde
4 äggulor
1 msk strösocker
2 tsk maizena
4 msk råsocker

 

1.    Lägg chokladen och grädden i en tjockbottnad kastrull.
2.    Värm på mycket svag värme under omrörning tills allt smält och blandats väl.
3.    Vispa samman äggulor, socker och maizena i en skål.
4.    Vispa ned grädd- och chokladblandingen lite i taget.
5.    Häll tillbaka allt i pannan.
6.    Låt blandningen nästan koka upp på svag värme.
7.    Rör om hela tiden tills blandningen tjocknat.
8.    Och täcker baksidan av en träslev utan att rinna av.
9.    Tag pannan av värmen och häll upp i 6 formar.
10.  Låt svalna och ställ sedan i kylskåp 2-3 tim eller tills krämen stelnat.
11.  Sätt ugnen på grill.
12.  Strö råsockret jämnt över puddingarna.
13.  Grilla 5-6 min eller tills sockret karamelliserat.
14.  Låt svalna minst 10 min före servering.

 

 

Vit chokladbrulee
6 portioner