Mousse och sås
75 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 dl kesella gourmet, 10%
150 g röda vinbär
0.5 dl strösocker

Till dekoration
50 g mörk blockchoklad
Citronmeliss

 

1.    Mousse
2.    Finhacka den vita chokladen och smält den i mikrougn.
3.    Vispa grädden, inte för hårt.
4.    Rör försiktigt ned kesellan och grädden i chokladen.
5.    Se till att allt blandas ordentligt.
6.    Lägg moussen i portionsglas och låt stå i kylskåp i ca 30 minuter.
7.    Sås
8.    Mixa vinbären med socker och passera genom en finmaskig sil.
9.    Lägg sedan försiktigt vinbärssåsen över moussen.
10.  Låt stå i kylskåp till serveringen.
11.  Dekoration
12.  Smält den mörka chokladen i mikron.
13.  Ringla den smälta chokladen på ett bakplåtspapper i ett trevligt mönster.
14.  Sätt in i frysen i ca 20 minuter.
15.  Dekorera med chokladflarnet och citronmeliss.

 

 

Vit chokladmousse med Rödvinbärssås
4 port