2 fasanbröst a ca 250 g
200 g kalvinnanlår
2 äggulor
2 dl grädde
60 g bladpersilja
1 tsk finhackad färsk timjan
4 skivor vitt formbröd
salt peppar

SÅS

fågel skrovet
100 g grönsaker, t ex lök, selleri, morot och purjo
skalet av en halv apelsin
2 enbär
1 dl rött portvin
2 dl röttvin
2½ dl kalv eller hönsbuljong
100 g smör
salt, peppar

 

1.    Skär fasan- och köttet i små bitar.
2.    Mal det.
3.    Mixa färsen med äggulorna.
4.    Salta och peppra.
5.    Vispa grädden, vänd ner färsen.
6.    Mixa persilja, timjan och brödet till ett grönt rivebröd.
7.    Hugg skrov å ben till mindre bitar.
8.    Skär grönskerna i småbitar.
9.    Bryn detta, tillsätt apelsinskal, enbär, portvin, rödvin och fonden.
10.  Sjud fonden i ungefär 1 timma, sila av den.
11.  Smaka av med salt och peppar.
12.  vispa ner smöret vid servering.
13.  Sätt på ugnen på 175 grader.
14.  Forma färsen till fyra tjocka biffar.
15.  Vänd dem i rivebrödet.
16.  Stek dom på båda sidor sakta i rikligt med smör.
17.  Stek dom klara i ugnen ca 10 minuter.
18.  Värm såsen, gör en såsspegel och lägg Wallenbergarna där.
19.  Servera med purén och rårörda lingon.

 

 

Wallenbergare på fasan med mandelpotatis
4 portioner