3 gelatinblad
2 msk färskpressad citronsaft
2 dl matlagningsyoghurt
1 1/2 dl gräddfil
3/4 dl Fruktsocker

Garnering
färsk frukt eller bär

 

1.    Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten.
2.    Vispa yoghurt och gräddfil luftigt med elvisp.
3.    Tillsätt fruktsockret.
4.    Krama ur gelatinbladen.
5.    Smält dem tillsammans med citronsaften i en kastrull på spisen.
6.    Eller i en glasskål i mikro.
7.    Låt svalna.
8.    Vänd ner i yoghurtblandningen.
9.    Häll upp i 4 vattensköljda portionsskålar.
10.  Ställ i kylskåp i minst 2 timmar.
11.  Doppa skålarna hastigt i varmt vatten innan de stjälps upp på assietter.
12.  Garnera yoghurtfromagen med färsk frukt eller bär.
13.  Eller servera bärsåsen med anis till.

 

 

Yoghurtfromage
4 portioner