750 gr Zebra filé eller stek
300 gr Kantareller
2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
grädde
konjak

 

1.    Börja med att skiva svampen, chalottenlöken och vitlöken i små bitar.
2.    Stek allt i en stekpanna tills det börjar mjukna.
3.    Ta stekpannan från värmen och tillsätt lite grädde.
4.    Stek köttet i en blandning av smör o olivolja, krydda med salt o peppar.
5.    När köttet är medel genomstekt ta av det från plattan och håll varmt.
6.    Kyl ner vätskan med lite konjak och vatten.
7.    Tillsätt svamp blandningen och låt koka i hop en liten stund.
8.    Lägg upp köttet på en tallrik och häll över den krämiga såsen.
9.    Garnera med färsk basilika och servera med spenat och potatis gratäng.

 

 

Zebra filé med kantareller
4 portioner